Sisä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymä

Klinik 24 h
-asiointi
 

Palvelut

Koulu-
laiset ja opiskelijat

Koululaisen ja opiskelijan terveys

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto on tarkoitettu peruskoululaisille ja heidän perheilleen. Siihen kuuluu ensisijaisesti oppilaan kokonaisvaltaisen kasvun ja kehityksen seuranta ja tukeminen sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Kouluterveydenhoitajat toimivat yhteistyössä oppilashuoltohenkilöstön ja vanhempien kanssa.

Terveydenhoitajat tekevät koululaisille terveystarkastukset vuosittain. Laajat terveystarkastukset, joihin sisältyy lääkärinvastaanotto, tehdään 1., 5. ja 8. luokilla ja määräaikaiset terveystarkastukset muilla vuosiluokilla.

Kouluterveydenhuoltoon kuuluu myös koulutapaturmien ensiapu ja ensiapuluonteinen sairaanhoito. Jos lapsi sairastuu tai loukkaantuu kesken koulupäivän tai koulumatkalla, kouluterveydenhoitaja tai opettaja arvioi tilanteen ja ottaa tarvittaessa yhteyttä huoltajiin ja/tai lähettää oppilaan eteenpäin jatkohoitoon. Kaikilla kouluilla terveydenhoitaja ei ole paikalla kokopäiväisesti ja koululääkärin vastaanotot ovat saatavilla sopimuksen mukaan.

Opiskelijaterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuollon tehtävänä on edistää opiskelijoiden oppimista ja terveyttä turvallisessa ja hyvinvointia tukevassa ympäristössä. Opiskelijat voivat hakeutua oma-aloitteisesti terveydenhoitajan vastaanotolle, kun tarvitsevat apua terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa tai sairastapauksessa. Lääkärin vastaanotolle pääsee sopimuksen mukaan.

 

 

LUE LISÄÄ

Verkkopalvelu auttaa sinua tunnistamaan ja hoitamaan erilaisia oireita.

ALOITA ASIOINTI

Terveyskylän Lastentalosta löydät tietoa lasten sairauksista, hoidosta ja hoitoon valmistautumisesta.

LUE LISÄÄ

Yhteystiedot

Rautalampi

Koulukeskus, Koulutie 14
Kerkonjoen koulu, Vesannontie 1250
Lukio, Alavantie 1

Terveydenhoitaja Meiju Pellikka
040 7218 419

Suonenjoki

Yhteinäiskoulu ja lukio, Koulukatu 21

Terveydenhoitaja Katja Salo
040 5483 942

Iisveden koulu, Tapiolantie 2
Sammalselän koulu, Opintie 1
Lempyyn koulu, Koulurinteentie 2

Terveydenhoitaja Susanna Reijonen
040 5483 946

Sähköpostit
etunimi.sukunimi@sisasavontk.fi