Sisä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymä

Klinik 24 h
-asiointi
 

Ajan-
kohtaista

09.12.2021

KORONAROKOTUSTIEDOTE 9.12.2021

THL (2.12.2021) suosittelee, että kolmansia koronarokoteannoksia ryhdytään tarjoamaan kaikille 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille 5–6 kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen. Alueellisesti on huolehdittava, että rokotusjärjestyksessä edetään vanhimmista nuorimpaan, sillä ikä on merkittävin vakavalle koronataudille altistava tekijä. THL:n mukaan kunnat voivat aloittaa annosten tarjoamisen kaikille 18 vuotta täyttäneille oman rokotusaikataulunsa mukaisesti. Uusien ikäryhmien rokottaminen ei saisi hidastaa ensimmäisten ja toisten annosten antamista tai jo aiemmin nimettyjen ryhmien kolmansia rokoteannoksia.

 

Rokotamme Sisä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymässä kolmansia koronarokotuksia tällä hetkellä 80 vuotta täyttäneille ja riskiryhmään kuuluville, joille soitamme rokotusajan terveysasemalta. Jatkossa tulemme järjestämään myös ajanvarauksettomia walk in -rokotustilaisuuksia. Etenemme rokotuksissa ikäryhmittäin. Tämän hetken arvion mukaan aloitamme alle 60 vuotiaiden kolmannet koronarokotukset helmikuussa.

 

Muihin tällä hetkellä rokotettaviin ryhmiin kuuluvat lyhyellä annosvälillä rokotetut, koronapotilaita hoitava ja muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö. Voimakkaasti immuunipuutteisille kolmatta annosta suositellaan aiempaan tapaan 2 kuukautta toisen annoksen jälkeen.

 

THL suosittelee myös, että riskiryhmiin kuuluvia 5–11-vuotiaita lapsia ryhdytään rokottamaan koronavirusta vastaan heti, kun lapsille tarkoitettuja rokotevalmisteita saadaan maahan. Tämänhetkisen arvion mukaan rokotteita voidaan saada maahan joulukuun puolivälissä. THL laatii vielä erilliset ohjeet sekä lasten riskiryhmistä että vakavasti immuunipuutteisista.

 

Tiedotamme rokotusten etenemisestä kotisivuilla sekä paikallislehdessä. Ajanvarauksemme on ruuhkautunut rokotustiedusteluista. Pyydämme rauhassa seuraamaan tiedotusta omasta rokotusvuorosta.

Uutisarkisto